Ajax wacht cruciale fase met vier uitduels op rij

Reacties

Ajax maakt zich op voor cruciale weken. Hoewel de Amsterdammers nog koploper zijn in de Eredivisie en in Nederland vooral in verdedigend opzicht goede cijfers kunnen overleggen, worden de komende vier duels cruciaal.

Ajax wacht cruciale fase met vier uitduels op rij

De laatste competitiewedstrijd, de 2-1 thuisnederlaag tegen PSV, heeft er ingehakt bij Ajax. De klachten over het slechte spel daarbij opgeteld, zorgen voor druk op de komende duels. Bovendien worden die wedstrijden allemaal uit gespeeld.

Komende zaterdag gaat de ploeg van trainer Frank de Boer (foto) op bezoek bij Heracles Almelo, waarna uitwedstrijden wachten tegen Fenerbahçe (Europa League), Vitesse en Feyenoord (KNVB-beker).

In de Eredivisie presteerde Ajax, in tegenstelling tot in Europa, in uitduels dit seizoen prima. Bij AZ (0-3), NEC (0-2) en Excelsior (0-2) werd gewonnen zonder een doelpunt te incasseren. Alleen bij FC Twente werd niet gewonnen (2-2). In eigen huis werd voorafgaand aan de topper tegen PSV alles gewonnen: Willem II (3-0), ADO Den Haag (4-0) en FC Groningen (2-0). Bovendien werd het bekerduel met De Graafschap in een 2-0 zege omgezet.

Dat Ajax het lastig krijgt als de tegenstand toeneemt, bleek vooral in Europees opzicht. Bij Rapid Wien (derde voorronde Champions League) werd met 2-2 gelijkgespeeld, waarna een 2-3 thuisnederlaag volgde. In de voorronde van de Europa League won Ajax bij FK Jablonec niet (0-0) en werd in eigen huis wel nipt gezegevierd (1-0). In de poulefase van de Europa League speelden de Amsterdammers twee keer gelijk: 2-2 thuis tegen Celtic en 1-1 in het uitduel met Molde FK.

Na de serie van vier uitduels neemt Ajax het in De  Arena op tegen Roda JC Kerkrade en Fenerbahçe, alvorens het tweede bezoek aan Feyenoord in korte tijd op het menu staat.

In de nieuwe VI blikken vier kenners vooruit op de serie van Ajax. Kan Frank de Boer het tij nog keren?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.