'Ling legt taken als adviseur bij Ajax per direct neer'

Reacties

Tscheu La Ling stopt per direct als adviseur van de raad van commissarissen van Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De oud-speler van de Amsterdammers is met enkele aanbevelingen gekomen om de bestuurscrisis in De Arena te verhelpen, maar heeft dat rapport naar eigen zeggen niet afgemaakt.

'Ling legt taken als adviseur bij Ajax per direct neer'

Ling werd in juni aangesteld om de rvc te adviseren en te ondersteunen op het gebied van voetbaltechnische zaken. Tegelijkertijd vertrok algemeen directeur Michael Kinsbergen zonder dat er aanvankelijk een opvolger werd benoemd. Hans Wijers liet destijds weten dat eerst de problemen rondom het technisch hart moesten worden opgelost.

Vier maanden later heeft Ling zijn handen afgetrokken van zijn taak als adviseur. De protegé van Johan Cruijff laat in een reactie aan het AD weten dat zijn veelbesproken rapport nog niet is afgerond, al werd Edwin van der Sar al wel benoemd tot voorzitter van het technisch hart, waarin Wim Jonk zichzelf buitensloot.

Rvc-lid Wijers bevestigt via een woordvoerder aan de krant dat Ling bij Ajax is opgestapt als adviseur. 'Het klopt dat de heer Ling aan de rvc heeft laten weten niet meer beschikbaar te zijn als adviseur. Over zijn aanbevelingen c.q. rapport doen wij zoals bekend geen uitspraken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.