Collee volgt Kinsbergen op als algemeen directeur Ajax

Reacties

De raad van commissarissen van Ajax heeft Dolf Collee voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van de club. De 62-jarige bestuurder zal die functie, als de benoeming wordt goedgekeurd op de algemene vergadering van aandeelhouders, één jaar invullen. Daarna wordt hij opgevolgd door Edwin van der Sar.

Collee volgt Kinsbergen op als algemeen directeur Ajax

Collee (foto, midden) wordt vanuit de rvc naar voren geschoven als vervanger van Michael Kinsbergen, die in juli vertrok als algemeen directeur. De Amsterdammer is sinds december 2012 lid van de rvc van Ajax, maar treedt door deze voorgestelde wijziging per direct af als commissaris. 'Met Dolf Collee krijgt de directie er een ervaren bestuurder bij', laat rvc-voorzitter Hans Wijers verheugd weten.

Collee werkte ruim 26 jaar in diverse verantwoordelijke functies bij ABN Amro, waar hij zes jaar lid was van de raad van bestuur. In die rol was hij nauw betrokken bij het toenmalige sponsorcontract met Ajax. 'Omdat hij sinds 2012 in de rvc zit en sinds begin juni als lid van de strategische commissie frequenter bij Ajax is geweest, is hij goed op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de club', vervolgt Wijers. 'Collee heeft niet de intentie langer aan te blijven dan tot aan de AVA van eind 2016, waarna Van der Sar tot algemeen directeur van deze club wordt benoemd.'

De benoeming van Collee moet op 13 november gestalte krijgen op de algemene vergadering van aandeelhouders. Ajax zit sinds juli zonder directeur, nadat de managementovereenkomst met Kinsbergen niet werd verlengd. Als deze wijziging wordt toegepast, bestaat de directie voortaan uit Collee, Marc Overmars, Edwin van der Sar en Jeroen Slop. Hans Wijers, Theo van Duivenbode, Ernst Ligthart en Leo van Wijk vormen de raad van commissarissen. De strategische commissie van Ajax, waar Collee sinds begin juli samen met Van Duivenbode en adviseur Tscheu La Ling lid van was, wordt per direct opgeheven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.