Ajax-verdediger hard aangepakt: 'Dat is serieus een grote grap'

Reacties

Met kunst- en vliegwerk hield Ajax donderdag een punt over aan het uitduel met AEK Athene (1-1). 'Naar wat voor niveau hebben we zitten kijken?', vroeg ESPN-analist Kenneth Perez zich hardop af.

Ajax-verdediger hard aangepakt: 'Dat is serieus een grote grap'
AEK Athens
AEK Athens
1 - 1
Ajax
Ajax

In de studio bij ESPN vielen harde woorden over Ajax, dat vlak voor het eindsignaal ontsnapte aan de winnende treffer van AEK Athene. 'Ze hadden de kwaliteiten niet of ze zagen de oplossingen niet. Een kinderhand is snel gevuld, maar het positieve is dat Ajax niet verloren heeft', zei Perez over het optreden van de Amsterdammers.

Tafelgenoot Marciano Vink verbaasde zich met name over de vermoeidheid van Ajax. 'Het wordt lastig als je een wedstrijd niet kunt volhouden. De laatste 25 minuten waren er twee groepjes. Een groep van vijf die niet meer konden en een groep van vijf die aan het uitrusten waren van een aanvallende actie. Er was geen middenveld. Als je Europees wil spelen, maar je kunt het conditioneel niet eens volhouden...'

Een grote grap
Het centrale verdedigingsduo, dat in de Griekse hoofdstad bestond uit Josip Sutalo en Gastón Ávila, viel door de mand. Perez vond vooral de Argentijn bar weinig indruk maken. 'Dat is serieus een grote grap. Met Ávila kun je niet centraal achterin spelen, dat is levensgevaarlijk. Of als linksback, of helemaal niet spelen', was de Deen van mening.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Perez vulde aan dat ook zijn ploeggenoten meer hadden mogen doen om Ávila, die veelvuldig balverlies leed, te helpen. 'Het probleem is als de centrale verdediger de bal heeft. Wat doe je dan? Dan bied je je aan, maak je het groot. Maar als hij er dan elke keer voor kiest om de bal naar de verkeerde kleur te spelen, dan wordt het allemaal wel erg moeilijk.' 

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.