Ajax slijt na Magallán ook Cassierra

Reacties

Mateo Cassierra keert niet terug bij Ajax. De Colombiaanse spits speelde sinds begin 2019 op huurbasis voor Racing Club, maar heeft op Deadline Day zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij het Portugese Belenenses.

Ajax slijt na Magallán ook Cassierra

Cassierra werd in de zomer van 2016 door Ajax overgenomen van Deportivo Cali uit Colombia. De spits maakte indruk bij Jong Ajax, door in achtereenvolgende seizoenen elf en achttien keer te scoren. In het seizoen 2017/18 werd Cassierra kampioen met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

De prestaties bij de beloften wist de Zuid-Amerikaanse spits niet door te trekken richting de hoofdmacht. Voor Ajax startte hij maar één keer in de basisopstelling tijdens een Eredivisie-wedstrijd. Hij maakte uiteindelijk slechts vijf goals in het eerste elftal.

Aan het begin van het seizoen 2018/19 werd Cassierra verhuurd aan FC Groningen, maar ook bij die Eredivisie-club werd het avontuur van de spits geen succes. Hij keerde na een half jaar al terug, om vervolgens aan Racing Club verhuurd te worden. De Argentijnen lichtten de optie op Cassierra niet, waardoor Ajax opnieuw moest zoeken naar een oplossing voor de spits.

Die oplossing wordt dus gevonden in Portugal, bij Belenenses. Die club eindigde vorig seizoen in de middenmoot van de Portugese competitie. Ajax nam eerder op de maandag ook al afscheid van Lisandro Magallán. De verdediger kon ook niet rekenen op veel speelminuten in Amsterdam, hij werd verhuurd aan Alavés.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De post van Cassierra op Instagram.
De post van Cassierra op Instagram.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer M. Cassierra
Meer over M. Cassierra
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.