Ajax slaat opnieuw modderfiguur in oefenduel

Peter Bosz kent een zeer moeizame start als trainer van Ajax. Drie dagen na de nederlaag tegen de Oostenrijkse dreumes FC Liefering kregen de Amsterdammers AFC niet klein: 2-2.

Matteo Cassierra maakte zijn eerste minuten namens Ajax, dat met een sterke ploeg (zie onder) voor de dag kwam tegen de stadgenoot. Daar was op Sportpark Goed Genoeg echter weinig van te merken, want het was AFC dat met een 1-0 voorsprong ging rusten door een doelpunt van Koen Bosma, die een fout van Joël Veltman afstrafte.

Na rust stuurde trainer Peter Bosz elf nieuwe namen het veld in en dat leek effect te sorteren. Lasse Schöne trof in de 55ste minuut namelijk doel met een fraaie vrije trap. Ajax kwam door nieuw defensief geklungel echter weer op achterstand. Matthijs Jesse rondde af na een flater van Nick Viergever.

Een totale blamage werd echter voorkomen, want elf minuten voor het eind zorgde Robert Muric voor de 2-2. Ajax vervolgt de voorbereiding zaterdag met een duel met AA Gent.