Ajax Quiz: de Europese topscorers aller tijden

Reacties

Ajax heeft donderdagavond minstens één doelpunt nodig in de return van de achtste finale van de Europa League tegen FC Kopenhagen. In aanloop naar die wedstrijd duiken we de rijke Europese historie in van de Amsterdammers met een heuse quiz over de spelers die het vaakst scoorden in Europa.

Ajax Quiz: de Europese topscorers aller tijden

Drie Europa Cups in de jaren zeventig, de Europa Cup II in 1987, een UEFA Cup in 1992 en drie jaar later als kers op de taart de enige Champions League-eindzege van een Nederlandse club; de geschiedenis van Ajax in Europa is doorspekt met prijzen én doelpunten. De topscorerslijst aller tijden is dan ook een mooie afspiegeling van ruim vijftig seizoenen Europa Cup-voetbal van de Amsterdammers.

In het kader van deze quiz hebben we de dertig meest trefzekere spelers in de Europese historie van Ajax op een rij zet maar hun namen weggehaald. Wat overblijft is de periode waarin zij in Amsterdam speelden en hoeveel Europese doelpunten en wedstrijden zij achter hun naam hebben staan. Dat moet genoeg informatie zijn om een heel eind te komen, al zitten er een paar heel lastig tussen. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.