Ajax mist Sutalo en Vos in Marseille waar Banel kan debuteren

Reacties

Josip Sutalo en Silvano Vos missen het Europa League-duel van Ajax bij Olympique Marseille komende donderdag. Het tweetal is niet fit genoeg om mee af te reizen naar Frankrijk.

Ajax mist Sutalo en Vos in Marseille waar Banel kan debuteren
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
4 - 3
Ajax
Ajax

Naast Sutalo en Vos was ook Brian Brobbey een twijfelgeval bij de Amsterdammers, maar de spits is fit genoeg bevonden om aan te sluiten bij de selectie van trainer John van ’t Schip. In zijn 23-koppige selectie is er ook een plaatsje ingeruimd voor Jaydon Banel. De negentienjarige linksbuiten kwam dit seizoen vooralsnog tot zestien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin kwam de rechtspoot tot drie treffers en een assist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Kenneth Taylor is van de partij. De middenvelder nam Ajax afgelopen weekend tegen Vitesse bij de hand en keek in gesprek met Ajax TV vooruit op het treffen met de Fransen in de Havenstad. 'Ik heb goede verhalen gehoord over de sfeer in het stadion. Het is schijnbaar gruwelijk om daar te spelen, mede door de fans. Dat is altijd wel leuk, al is het wel jammer dat er geen Ajax-supporters welkom zijn.'

De 21-jarige jeugdinternational, met vier wedstrijden in het Nederlands elftal op zijn CV, ziet kansen voor de Amsterdammers in Marseille. 'We moeten gewoon ons eigen spel spelen en alle vertrouwen hebben dat we daar gaan winnen. De wedstrijd van zaterdag tegen Vitesse heeft iedereen een goed gevoel gegeven.'

In Groep B van de Europa League moet Ajax winnen van Olympique Marseille om zicht te houden op Europese overwintering. Een gelijkspel zou ook nog kansen bieden op een vervolg in de Conference League na de jaarwisseling mits AEK Athene in eigen huis niet wint van Brighton & Hove Albion. Op 14 december ontvangt Ajax in de Johan Cruijff Arena de Grieken voor de eventueel beslissende wedstrijd.

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.