Ajax mist met Schöne het symbool van de wederopstanding

Reacties

Met negen zeges op rij is het nieuwe succesvolle gezicht van Ajax zichtbaar. Behalve het resultaat tonen de Amsterdammers ook een eigen gezicht qua uitvoering. Met een aanvallend ingesteld middenveld, waarin Lasse Schöne een cruciale rol speelt.

Ajax mist met Schöne het symbool van de wederopstanding

Als controlerende middenvelder zet de Deense technicus voor de verdediging de lijnen uit. Afgelopen zondag in Den Haag was Schöne de balansbewaker, die in balbezit het spel naar zich toetrok en met een puntgave assist belangrijk was. Toch stond hij ook bij balverlies zijn mannetje. Zo speelde hij direct tegenstander Edouard Duplan, het creatieve brein van ADO, op een slimme manier uit de wedstrijd. De Fransman werd na een uur gewisseld.

'Normaal ben ik daar nooit zo mee bezig, maar nu viel het me wel op', aldus Schöne tegen VI. 'Iedereen weet dat ik geen verdediger ben die als een gek slidings maakt of kopduels aangaat. Maar ik weet wel hoe een aanvallende middenvelder denkt en probeer zo overal op te anticiperen. Met situaties lezen en goed positie kiezen kan je op deze plek bij balverlies van waarde zijn en het elke tegenstander lastig maken.'

Ajax moet het donderdag in de uitwedstrijd in de Europa League tegen Celta de Vigo doen zonder zijn Deense vormgever. Schöne heeft last van een voetblessure en is niet met de rest van de selectie meegereisd naar Spanje.

Lees meer over de ontwikkeling van Ajax en het sterke spel van Lasse Schöne in de VI van deze week of hier via VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.