Ajax legt potentiële opvolger Cillessen langer vast

Reacties

In navolging van enkele collega-doelmannen heeft ook Peter Leeuwenburgh zijn contract met Ajax verlengd. De oude verbintenis van de 21-jarige sluitpost liep na dit seizoen af, nu ligt hij weer vast tot medio 2018.

Ajax legt potentiële opvolger Cillessen langer vast

Ajax brak onlangs al de contracten van Stan van Bladeren en Indy Groothuizen open, nu heeft de landskampioen met Leeuwenburgh de volgende talentvolle keeper langdurig aan zich gebonden. Hijzelf ziet dat als een teken van vertrouwen. 'Dat voel ik op het veld, dat voel ik door het nieuwe contract. Als Jasper Cillessen ooit vertrekt, ben ik wel een van de kandidaten om hem op te volgen', zegt hij de website van de Amsterdammers.

Leeuwenburgh speelt al sinds 2004 in de jeugdopleiding en maakte vorig seizoen zijn debuut voor Jong Ajax, waarvoor hij inmiddels tien keer in actie kwam in de Jupiler League. De jeugdinternational leek zich begin dit seizoen te ontpoppen tot eerste keus bij de beloftenploeg, totdat hij door een schouderblessure maanden aan de kant stond. Eind deze week hoopt Leeuwenburgh de volledige training te hervatten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.