Ajax legt met Van Bladeren volgende keeper vast

Reacties

Ajax heeft A-junior Stan van Bladeren gecontracteerd. De zeventienjarige goalie ligt nu tot juni 2018 vast.

Ajax legt met Van Bladeren volgende keeper vast

'Ik ben er enorm trots op dat ik hier voor drie seizoen mag tekenen. Er spreekt heel veel vertrouwen uit, vooral omdat ik pas zeventien ben', meldt de keeper via de officiële kanalen van Ajax. 'Ik ben een meevoetballende keeper, iemand die het moet hebben van zijn tactisch inzicht en vermogen en ik heb goede reflexen', omschrijft hij zichzelf.

Opvallend genoeg heeft Van Bladeren dezelfde achtergrond als Edwin van der Sar. Net als de huidige directeur marketing, ex-keeper van Ajax, is hij geboren in Voorhout en zette hij zijn eerste stappen bij de plaatselijke voetbalclub Foreholte. Van Bladeren kwam dit seizoen tot één optreden in Jong Ajax: de overwinning bij FC Volendam (3-4).

Hij is daarmee een van de negen (!) keepers die dit seizoen voor de Amsterdamse beloften speelden. Jasper Cillessen, de inmiddels naar Feyenoord vertrokken Kenneth Vermeer, Diederik Boer, Norbert Alblas, Indy Groothuizen, Peter Leeuwenburgh, Xavier Mous en André Onana zijn de andere acht. Dat feit, opgeteld bij de terugkeer van de verhuurde Mickey van der Hart, toont aan dat de concurrentie voor hem moordend is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.