Vloek op Jong Ajax-keepers: Alblas scheurt kruisband

Reacties

Jong Ajax-doelman Norbert Alblas wacht een lange revalidatie. Hij blijkt in het duel met RKC Waalwijk maandag een kruisband te hebben gescheurd.

Vloek op Jong Ajax-keepers: Alblas scheurt kruisband

Tegen de Brabanders (3-2 winst) kwam Alblas, die vrijdag zijn twintigste verjaardag viert, bij het wegtikken van een hoge bal totaal verkeerd neer. Hij moest per brancard van het veld. Ajax maakte donderdag bekend dat Alblas bij die ongelukkige actie de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd. Hem wacht zodoende een hersteltijd van negen tot twaalf maanden.

Alblas is dit seizoen al de derde keeper van Jong Ajax die een pittige blessure oploopt. Xavier Mous (19) scheurde, vlak nadat hij hersteld was van een heupblessure, tijdens een training een enkelband en komt hoogstwaarschijnlijk pas in 2015 weer in actie. Dat geldt zeker ook voor Peter Leeuwenburgh. De derde keeper van Ajax 1 werd deze week geopereerd aan zijn schouder en moet drie tot vier maanden herstellen.

Zodoende is Jong Ajax vrijdag (uit bij MVV Maastricht) waarschijnlijk toe aan zijn zesde verschillende basiskeeper in achttien competitiewedstrijden. Jasper Cillessen (tegen Telstar) en Diederik Boer (tegen VVV-Venlo) keepten allebei één wedstrijd, terwijl Leeuwenburgh en Alblas allebei in zeven duels begonnen.

Ook de naar Feyenoord verhuisde Kenneth Vermeer stond één keer in de basis: uit bij Achilles'29. Mous kwam door zijn blessures nog niet in actie. De achttienjarige Indy Groothuizen, de A-junior die tegen RKC al inviel voor Alblas, staat vrijdag waarschijnlijk onder de lat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.