Ajax laat sterspelers thuis voor duel met Kozakken Boys

Reacties

Ajax reist woensdag zonder uitblinkers Kasper Dolberg en Davinson Sánchez af naar Werkendam voor het KNVB-bekerduel met Kozakken Boys (18.30 uur). Peter Bosz heeft in zijn selectie wel plek voor een aantal jonge talenten.

Ajax laat sterspelers thuis voor duel met Kozakken Boys

Van de basisopstelling in De Klassieker tegen Feyenoord afgelopen zondag (1-1) reizen alleen Bertrand Traoré, Nick Viergever en Amin Younes mee met de negentienkoppige selectie van de Amsterdammers. Dolberg, zondag nog belangrijk met een treffer, krijgt rust van Bosz, net als André Onana, Joël Veltman, Davinson Sánchez, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en aanvoerder Davy Klaassen. Daley Sinkgraven (voet) en Nemanja Gudelj (hamstring) ontbreken vanwege blessures.

Door het ontbreken van het negental, is er veel ruimte voor jeugd in de selectie van de Ajacieden. Zo zitten met Norbert Alblas, Pelle Clement en Carel Eiting drie mogelijke debutanten bij de groep. Met Vaclav Cerny, Mateo Cassierra, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri, en het hiervoor genoemde drietal zitten er liefst negen tieners bij de selectie van Bosz.

Riechedly Bazoer (20), Jairo Riedwald (20), Bertrand Traoré (21), Kenny Tete (21) zijn de grens van twintig jaar bovendien ook pas net gepasseerd. Doelman Diederik Boer haalt met zijn 36 jaar de gemiddelde leeftijd weer iets omhoog voor het duel met de ploeg van trainer Danny Buijs.

Selectie Ajax:
Norbert Alblas, Riechedly Bazoer, Donny van de Beek, Diederik Boer, Mateo Cassierra, Vaclav Cerny, Pelle Clement, Mitchell Dijks, Carel Eiting, Anwar El Ghazi, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri, Jairo Riedewald, Kenny Tete, Bertrand Traoré, Nick Viergever, Heiko Westermann, Amin Younes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.