Ajax hoeft geen cadeautjes te verwachten van PSG

Reacties

Voetbal International volgt de Nederlandse clubs in Europees verband op de voet. Dinsdagavond (20.45 uur) gaat Ajax in Parijs op bezoek bij Paris Saint-Germain.

Ajax hoeft geen cadeautjes te verwachten van PSG

Paris Saint-Germain

Laatste vijf duels in CL: V-G-W-W-W

Ajax kan zich in Parijs al verzekeren van overwintering in de Europa League. Bij een Amsterdamse zege en verlies van APOEL Nicosia tegen Barcelona zijn de Amsterdammers zeker van een vervolg in Europa. PSG is al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League, maar gaat tegen Ajax geen cadeautjes uitdelen. De Franse club wil namelijk als koploper eindigen in Groep F, omdat het dan een gunstigere positie heeft voor de loting voor de achtste finale.

PSG verkeert in topvorm. De club van ex-Ajacieden Gregory van der Wiel, Maxwell en Zlatan Ibrahimovic verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en won zijn laatste zeven duels allemaal. Toch zijn er zorgen. Nu Ibrahimovic weer fit is, speelt namelijk weer een aloud probleem op. Het is namelijk geen geheim dat de Zweedse superster en zijn collega-spits Edinson Cavani elkaar niet kunnen luchten of zien. Water en vuur in de frontlinie.

De Fransen treden tegen Ajax aan met een geïmproviseerd middenveld, want Yohan Cabaye, Marco Verratti en Thiago Motta zijn allemaal geblesseerd. Daardoor is het duel met Ajax een mooie gelegenheid voor Laurent Blanc om speeltijd te geven aan Adrien Rabiot. De negentienjarige middenvelder geldt als supertalent, maar zijn ontwikkeling stokte dit seizoen doordat hij weigerde zijn contract te verlengen, waarop PSG hem uit de selectie zette. Rabiot was zeg maar de Zakaria Bakkali van Frankrijk. Onlangs zette Rabiot alsnog zijn handtekening, waardoor hij sinds begin november weer volwaardig selectielid is en zijn belofte alsnog in Parijs kan inlossen.

Ajax

Laatste vijf duels in CL: G-G-V-V-V

Wie goed luisterde naar de teksten van Frank de Boer voorafgaand aan het duel van vanavond, kwam tot een opmerkelijke conclusie. De trainer van Ajax lijkt af en toe meer psycholoog dan voetbaltrainer. Net als rondom de wedstrijden tegen Barcelona en het thuisduel met PSG stelde De Boer dat zijn spelers geen angst moeten hebben voor de tegenstander. Niet bang zijn, laat zien dat je een echte kerel bent; dat soort teksten. Over voetbal ging het bijna niet.

Het is tekenend voor het gegeven dat Ajax nog lang niet is wat het wil zijn: een geduchte uitdager van clubs uit de Europese (sub)top. De spelers van Ajax zijn niet alleen fysiek en technisch, maar ook mentaal gezien nog lang niet zo rijp als die van PSG en andere grootmachten.

De Boer moet voor het duel van vanavond een lastige afweging maken. Begint hij op volle sterkte in de hoop zich nu al van de derde plaats te verzekeren, of speelt hij op safe met het oog op het duel met APOEL Nicosia van 10 december? In dat laatste geval geeft De Boer waarschijnlijk rust aan Anwar El Ghazi en Niklas Moisander, die allebei op scherp staan. Dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat Ibrahimovic en Cavani te maken krijgen met Stefano Denswil en Mike van der Hoorn, die dit seizoen vooral in Jong Ajax speelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.