'Ajax legendarische club, maar PSG heeft meer vertrouwen'

Reacties

Paris Saint-Germain is reeds geplaatst voor de volgende van de Champions League, maar gaat dinsdagavond tegen Ajax vol gas geven. Trainer Laurent Blanc wil namelijk groepswinnaar worden ten koste van Barcelona.

'Ajax legendarische club, maar PSG heeft meer vertrouwen'

'Dat is onze belangrijkste doelstelling', aldus Blanc tijdens de persconferentie in aanloop naar het groepsduel met Ajax in Parijs. 'Maar we moeten wel beseffen dat we niet met ons hoofd al bij het duel met Barcelona zijn.'

'Eerst moeten we deze wedstrijd zien te winnen. Wij gaan op dezelfde manier spelen als tijdens het eerste duel met Ajax in Amsterdam, alleen nu wel wat effectiever', aldus de Franse oefenmeester.

In Amsterdam kwam de puissant rijke club uit Parijs, waar de voormalig Ajacieden Gregory van der Wiel, Zlatan Ibrahimovic en Maxwell onder contract staan, niet verder dan 1-1. PSG kwam al vroeg op voorsprong dankzij Edinson Cavani, maar het slotakkoord was voor de Amsterdammers, die dankzij een rake vrije trap van Lasse Schöne een punt pakten tijdens de seizoenopening van de Champions League.

Legendarisch
'Toen hadden we nog niet het vertrouwen dat we nu wel hebben', meent Blanc. Ajax pakte daarna een punt tegen APOEL Nicosia en ging twee keer ten onder tegen Barcelona. PSG won met 3-2 van Barcelona en was vervolgens twee keer te sterk voor APOEL Nicosia (beide 1-0). Ondanks de goede uitgangspositie is Blanc wel op zijn hoede voor de Amsterdamse formatie, die nog in de race is om de derde plaats in Groep F.

'Ajax is een legendarische club. Het zal spelen zoals altijd. Ajax stapt nooit af van de eigen filosofie. Het heeft ook nu weer goede aanvallende spelers. Christian Eriksen is verdwenen, nu zijn er Davy Klaassen en Anwar El Ghazi. Ajax leidt technische spelers op die bij iedere Europese club kunnen aarden', zegt Blanc tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.