Ajax haalt mogelijk toch geen buitenspeler: 'Het moet passen'

Reacties

Ajax zal zich deze transferperiode niet koste wat kost versterken, zo maakte Peter Bosz duidelijk tijdens zijn persconferentie van vrijdag richting de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in de Eredivisie.

Ajax haalt mogelijk toch geen buitenspeler: 'Het moet passen'

De trainer gaf onlangs nog aan dat hij op meer balans in zijn selectie hoopte. In de eerste seizoenshelft was vooral de positie van linksbuiten onderbezet. Ajax richtte het vizier op een buitenspeler, maar de komst van die versterking is uiterst onzeker. 

Mede door de deelname van Bertrand Traoré aan het toernooi om de Afrika Cup en de blessure van Václav Cerny zitten de Amsterdammers nog altijd dun in de buitenspelers. 'We gaan niemand halen om het halen. Het moet allemaal wel passen', vertelde de Ajax-trainer, die al heel content is als er na Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer geen spelers meer vertrekken.

'Ik ben tevreden met deze groep. Of er een buitenspeler bij moet komen? Je moet wel de juiste speler vinden. Iemand voor twee wedstrijden halen, moet je niet doen. Stel dat Traoré er straks al in de eerste ronde uitvliegt en Václav snel weer fit is. Een gerichte aankoop, iemand die eerst een halfjaar kan wennen, is al wat anders, ook omdat we weten dat Traoré gehuurd is.'

De afgelopen dagen werd vooral de naam van Anwar El Ghazi gelinkt aan buitenlandse clubs. Bosz kan niet zoveel met die geruchten. 'Er is geen zinnig woord over te zeggen. Zolang de window open blijft, krijg je dit soort geruchten. Het is een spannende periode. Er is een kans dat iedere speler weg zou kunnen. Voorlopig zijn het speculaties en moeten we afwachten.'

Deze week in VI en op VI PRO de voorbereiding van Ajax op de jacht op koploper Feyenoord, met daarbij de pijnpunten van de Amsterdammers uitgelicht.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.