Ajax haalt met Viergever opvolger Moisander binnen

Reacties

Ajax heeft AZ-verdediger Nick Viergever (24) vastgelegd als mogelijke opvolger van Niklas Moisander. Hij tekent voor vier jaar in de hoofdstad.

Ajax haalt met Viergever opvolger Moisander binnen

Het contract van Moisander in Amsterdam loopt volgend jaar af. Ajax houdt nadrukkelijk rekening met een vertrek van de Finse centrumverdediger, die aangegeven heeft dat hij openstaat voor een vertrek naar het buitenland.

'Het is hartstikke snel gegaan met de onderhandelingen', vertelt Viergever aan Voetbal International. 'Dit is een droom die uitkomt. Ik kijk ernaar uit om met Ajax te strijden om de titel en deel te nemen aan de Champions League.'

De komst van Viergever was niet volledig afhankelijk van het vertrek van Moisander, met wie hij eerder samenspeelde bij AZ. 'Ajax ziet in mij een veelzijdige verdediger. Ik kom voor de positie van centrumverdediger, back en controlerende middenvelder in aanmerking. Centraal heeft wel mijn voorkeur, maar dat ligt aan mijzelf. De verwachting is dat Moisander vertrekt, hoewel dat nog niet zeker is.'

Vakantie
Viergever wilde zijn transfer snel afronden, aangezien hij zondag op vakantie gaat naar Ibiza. Twee jaar geleden deed Ajax al een poging Viergever los te weken van AZ, maar toen wilde de Alkmaarse club hem niet laten gaan. Ook PSV had interesse in de linksbenige verdediger, die zowel centraal achterin als linksback kan spelen.

Het contract van Viergever bij AZ liep tot medio 2015, maar de club had vorig jaar al toegezegd niet dwars te gaan liggen bij een transfer.

Stel je vraag aan onze clubwatchers op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.