Viergever mikt als linksback op plek in Oranje-keurkorps

Bondscoach Louis van Gaal zal de ontwikkelingen bij AZ, waar Nick Viergever (23) dit seizoen op de linksbackpositie komt te spelen, met genoegen aanschouwen. Van Gaal gaf eerder al aan dat de talentvolle verdediger op die positie meer kans maakt op een selectie voor het Nederlands elftal.

Viergever mikt als linksback op plek in Oranje-keurkorps

Viergever zelf ziet de verhuizing van zijn stek links centraal in de achterhoede naar de backpositie evenmin als degradatie. 'Het is heel duidelijk', zegt de ex-Spartaan. 'Ik heb de AZ-leiding vorig seizoen aangegeven dat ik graag wilde vertrekken uit Alkmaar. Dan begrijp ik de clubleiding dat die op zoek is gegaan naar andere centrale verdedigers (Jan Wuytens en Jeffrey Gouweleeuw werden aangetrokken van respectievelijk FC Utrecht en SC Heerenveen, red.).'

'Het voordeel van mij is dat ik op beide posities prima uit de voeten kan. Dat blijkt ook wel tijdens de voorbereiding. Voorlopig gaat het me goed af als linksback.'

Desondanks heeft Viergever, die in Alkmaar een contract heeft tot medio 2014, nog altijd de ambitie om AZ te verlaten. Ajax en PSV meldden zich afgelopen seizoen bij zijn zaakwaarnemer, maar zetten die interesse nooit echt door.

Viergever: 'Als er alsnog een mooie aanbieding komt van een club waar ik een goed gevoel bij heb, dan sta ik er nog steeds voor open om de stap te maken. Als dat dit seizoen niet is, dan volgend jaar.' In dat geval zet hij zich dit seizoen 'voor de volle honderd procent in voor AZ'. (Dennis van Bergen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen