'Ajax gezondste club van Europa'

Reacties

Ajax is financieel de gezondste club van Europa. Op gebied van solvabiliteit, operationeel resultaat en relatieve bestedingsruimte kan geen enkele club met de Amsterdammers wedijveren.

'Ajax gezondste club van Europa'

Dat meldt het Financieele Dagblad naar aanleiding van een rapport van Standard & Poor's Capital IQ, internationaal een grote naam als het gaat om financiële analyses. Het bedrijf nam de financiën van 44 clubs uit heel Europa onder de loep, variërend van Manchester United tot Borussia Dortmund en Internazionale tot FC Porto. Van de onderzochte clubs kwam Ajax het beste uit de bus.

Behalve Ajax staan ook Celtic, Manchester United en Juventus er in financieel opzicht uitstekend voor. AS Roma, Internazionale en Sporting Lissabon worden onder de zwakke broeders geschaard. Uit het onderzoek bleek dat clubs uit Noord- en West-Europa hun financiën over het algemeen een stuk beter op orde hebben dan clubs uit Zuid-Europese landen.

Door de verkopen van bijvoorbeeld Luis Suarez, Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Daley Blind heeft Ajax meer dan honderd miljoen euro op de bank staan. Ondanks dat forse eigen vermogen is de club bijzonder zuinig op de centen. De Amsterdammers trokken afgelopen zomer alleen een koopsom uit voor Diederik Boer, Richairo Zivkovic en Nick Viergever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.