Ajax loopt opnieuw averij op tegen angstgegner PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft voor de vierde keer op rij niet van Ajax verloren. In Amsterdam sleepte het dappere PEC een doelpuntloos gelijkspel uit het vuur: 0-0.

PEC ontpopte zich de afgelopen maanden tot een ware angstgegner voor Ajax, door de Amsterdammers zowel in de strijd om de KNVB Beker (5-1) als de Johan Cruijff Schaal (1-0) te kijk te zetten. In competitieverband bleef Ajax in februari ook al steken op 1-1. Ook in de Amsterdam Arena slaagden de Zwollenaren er weer in om het Ajax lastig te maken, door de verdediging vroeg onder druk te zetten.

De fanatieke pressing leverde in de tweede minuut al een vrije schietkans op voor Tomas Necid, die de bal in de handen van doelman Jasper Cillessen schoot. Ook Ajax werd al snel gevaarlijk via Kolbeinn Sigthórsson, die stuitte op Warner Hahn. Naarmate de eerste helft vorderde, kregen de Amsterdammers wat meer grip op het duel, maar trainer Frank de Boer besloot in de rust toch stevig in te grijpen.

Niki Zimling en Nicolai Boilesen bleven in de kleedkamer achter. Nick Viergever en Ricardo Kishna maakten als invallers hun entree. Met deze wissels neutraliseerde Ajax de dreiging van Zwolle, maar de thuisploeg werd zelf ook nauwelijks meer gevaarlijk. Pas in de 64ste minuut kregen de Amsterdammers de eerste goede mogelijkheid na rust, toen Sigthórsson uit een moeilijke hoek de lat raakte.

PSV
Ondanks het inbrengen van Anwar El Ghazi slaagde Ajax er niet in om PEC in de slotfase met de rug tegen de muur te zetten en dus moest het elftal van De Boer genoegen nemen met een gelijkspel. Daardoor werd PSV de grote winnaar van het weekeinde. De Eindhovenaren deelden namelijk de koppositie met Ajax en PEC, maar gaan na dit gelijkspel alleen aan kop.