Ajax gaat Ligeon verkopen

Reacties

Ruben Ligeon heeft afgelopen week gehoord dat zijn toekomst niet meer bij Ajax ligt. De momenteel aan NAC Breda verhuurde rechtsback mag vertrekken.

Ajax gaat Ligeon verkopen

'Ajax heeft aan Ruben laten weten dat ze hem in de zomer wil verkopen', aldus coach Robert Maaskant van NAC over de verdediger, die in Amsterdam een contract tot medio 2016 heeft. 'Dat is voor ons jammer, maar geen domper. We hadden er rekening mee gehouden dat dit tot de mogelijkheden zou behoren.'

In Breda heeft Ligeon inmiddels dertien Eredivisie-duels op zijn naam staan en in die optredens miste hij geen minuut. Ook in de cruciale verliespartij van zaterdag, concurrent Heracles Almelo won in Brabant met 1-3 waardoor NAC zich lijkt op te moeten gaan maken voor de play-offs om handhaving, maakte Ligeon een goede indruk. Niet voor niets sprak coach Robert Maaskant al herhaaldelijk het vertrouwen in de verdediger uit.

'De trainer straalt in alles uit dat hij vertrouwen in me heeft, is heel veel met me bezig', vertelde Ligeon daarover recent nog aan Voetbal International. Toen was zijn doel nog wel om in Amsterdam terug te keren. 'Natuurlijk is het nog steeds mijn droom om te slagen bij Ajax', zei hij destijds. 'Maar ik heb in de winterstop bewust de keuze gemaakt om bij een Eredivisie-club ervaring op te doen. En ik moet zeggen dat het me uitstekend bevalt om elke week op niveau te voetballen. Ik voel me met de week beter worden.'

De geplande verkoop is een streep door de rekening van NAC, dat had gehoopt Ligeon graag nog eens te huren. De Bredanaars kunnen vanwege de financiële toestand geen transfersommen betalen. Bovendien is het nog maar de vraag op welk niveau NAC na dit seizoen acteert. Mocht Ajax de rechtsback in de zomer niet kunnen slijten, dan houden de geel/zwarten zich alsnog aanbevolen Ligeon op huurbasis over te nemen.

Behalve de dertien duels voor NAC deed Ligeon dit seizoen ook nog drie duels bij Ajax mee. Hij maakte zijn opwachting in de eerste drie competitieoptredens, waardoor zijn totaal in de hoofdmacht van Ajax op twaalf wedstrijden kwam. Ligeon debuteerde in 2011, op 15 oktober tegen AZ (2-2). In dat seizoen kwam hij tot drie competitiewedstrijden. In 2012/13 bleef de teller op één steken en vorig seizoen kwam hij tot vijf competitieduels. In die vorige jaargang mocht hij ook negentien keer opdraven bij Jong Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.