Naam Stam gevallen na afscheid van De Roover

Reacties

NAC Breda gaat na dit seizoen niet verder met Sepp De Roover. Bij de Brabantse club is de naam Ronnie Stam aan de orde gekomen voor de vacature.

Naam Stam gevallen na afscheid van De Roover

Het nog tot de zomer van 2016 doorlopende contract van De Roover (30) wordt na dit seizoen ontbonden, zo bevestigt trainer Robert Maaskant tegenover Voetbal International. De Roover is al maanden ongelukkig in Breda aangezien hij onder Maaskant niet aan spelen toekomt. De van Ajax gehuurde Ruben Ligeon krijgt de voorkeur op de rechtsbackpositie.

De Belgische verdediger, die twee interlands voor zijn vaderland achter zijn naam heeft staan, kwam in het seizoen 2012/2013 naar NAC. Daarvoor speelde hij in Nederland onder meer voor FC Groningen en Sparta.

Als mogelijke vervanger wordt Ronnie Stam genoemd, al lijkt een overstap van de dertigjarige rechtsback naar zijn geboortestad op voorhand onwaarschijnlijk gezien het salaris dat hij bij Standard Luik opstrijkt. Bij de Belgische club komt hij wel nauwelijks in actie ondanks een verbintenis tot medio 2016. 'Als zijn contract wordt ontbonden, is dat een mogelijkheid', aldus Maaskant over een terugkeer van Stam, die 121 duels speelde voor NAC voor hij in 2008 overstapte naar FC Twente.

Vooralsnog kan en wil NAC niet concreet worden over de invulling van de selectie voor volgend jaar. De Brabantse club, als nummer zestien in de Eredivisie nog verwikkeld in de strijd tegen degradatie, wil eerst duidelijkheid over op welk niveau volgend seizoen wordt geacteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.