Ajax - Feyenoord Quiz: opstellingen van drie Klassiekers

Reacties

Komende zondag staat Ajax-Feyenoord op het programma. De kraker in De Arena is voor VI.nl reden uit te pakken met niet één maar drie quizzen over confrontaties uit het verleden tussen de eeuwige rivalen uit Amsterdam en Rotterdam.

Ajax - Feyenoord Quiz: opstellingen van drie Klassiekers

Kampioen word je niet in De Klassieker. Zeker Feyenoord niet. Integendeel:  de meest recente drie titels van de huidige koploper gingen zelfs gepaard met afstraffingen in Amsterdam. De laatste keer dat de Rotterdammers de strijd om het kampioenschap beslisten in Amsterdam was in 1971, maar destijds waren zij dan ook de beste van Europa. Vijf dagen later won Ajax de Europa Cup I. Weet jij nog wie er meespeelden tijdens deze Klassieker.

Ook in 1993 werd Feyenoord kampioen en ook toen ging deze titel gepaard met een flinke afstraffing in de kraker tegen Ajax. Het werd 5-2 in Amsterdam, waar Willem van Hanegem als trainer van de Rotterdammers fungeerde. Wie stuurde hij toen de wei in?

In het laatste kampioensjaar, 1998/99, ging Feyenoord er met liefst 6-0 vanaf in de hoofdstad. De titel was toen al wel binnen voor de Club van Zuid. Wie stonden er toen in de opstelling van Leo Beenhakker?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.