Champions League Quiz: de koningen van de assist

Reacties

Het is waarschijnlijk gesneden koek voor de bezoekers van VI.nl; Cristiano Ronaldo is topscorer aller tijden van de Champions League, op korte afstand gevolgd door Lionel Messi. En totdat de twee sterren een nieuwe standaard vestigden, stond Raúl op eenzame hoogte. Maar wie gaven door de jaren heen eigenlijk de meeste assists?

Champions League Quiz: de koningen van de assist

Dat is de vraag die we jullie stellen in deze Champions League Quiz. En we willen niet alleen de nummer één weten; nee, we willen de beste 34 aangevers in de historie van het miljardenbal (opgericht in 1992/93). De lijst met assists hebben we bij VI al die jaren zorgvuldig bijgehouden en deze quiz vinden we een mooie gelegenheid om de top, die doorspekt is van grootheden uit heden en verleden, daarvan met jullie te delen. Aan jullie de taak hem helemaal compleet te maken.

Hoe werkt het? Zodra je op de Play-knop drukt gaat de tijd lopen en heb je tien minuten om zoveel mogelijk spelers te raden. Heb je er één fout? Geen probleem, je krijgt gewoon een volgende kans totdat je alle 34 assistkoningen hebt. Of totdat de spreekwoordelijke zoemer gaat. We geven het aantal assists en de clubs waarvoor de desbetreffende spelers in het Champions League speelden en het aantal assists dat zij gaven alvast weg. Eén hint: er zitten vier Nederlanders bij. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.