Ajax en Onana kunnen opgelucht ademhalen

Reacties

Ajax-doelman André Onana is niet opgenomen in de definitieve selectie van Kameroen voor de strijd om de Afrika Cup. Daardoor wordt Onana niet geschorst door de FIFA en kan hij gewoon uitkomen voor de Amsterdammers.

Ajax en Onana kunnen opgelucht ademhalen

De twintigjarige doelman liet enkele maanden terug al doorschemeren liever niet deel te nemen aan het toernooi om de Afrika Cup, aangezien hij geen eerste keuze is van zijn land en zich op Ajax wilde richten.

Had bondscoach Hugo Broos besloten Onana wel op te roepen en weigerde de doelman om naar Afrika af te reizen, dan werd hij mogelijk geschorst door de wereldvoetbalbond (FIFA). Onana had dan gedurende het toernooi ook niet voor zijn club mogen uitkomen.

Broos neemt nu echter de doelmannen Fabrice Ondoa (Sevilla), Jules Goda (AC Ajaccio) en Georges Bokwé (Cotonsport de Garoua) mee naar Gabon (zie onderstaande tweet van de voetbalbond van Kameroen).

De Belg ruimde in zijn selectie ook geen plek in voor Joël Matip (Liverpool), Maxime Poundjé (Girondins Bordeaux), Ibrahim Amadou (Lille), Allan Nyom (West Bromwich Albion), Guy Ndy Assembé (AS Nancy) en André Zambo Anguissa (Olympique Marseille). Zij namen dezelfde beslissing als Onana en worden nu dus ook niet opgeroepen voor het toernooi dat voor Kameroen op 14 januari begint met een wedstrijd tegen Burkina Faso. Daarna volgen in de poulefase wedstrijden tegen Guinee-Bissau (18 januari) en Gabon (22 januari).

Ziyech
Eerder op woensdag werd al bekend dat Ajax het tijdens de strijd om de Afrika Cup ook niet hoeft te stellen zonder Hakim Ziyech. De middenvelder werd buiten de selectie van Marokko gelaten. Bertrand Traoré is wél actief in Gabon. De aanvaller, door Ajax gehuurd van Chelsea, komt uit voor Burkina Faso.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.