Ajax aast op eerste zege in Utrecht sinds maart 2009

Reacties

● Tegen Ajax is het lastig scoren. Van de 170 doelpogingen tegen de Amsterdammers werden er slechts zeventien omgezet in een doelpunt. Dat is een percentage van tien procent, het laagste van alle Eredivisieploegen.

Ajax aast op eerste zege in Utrecht sinds maart 2009

● Keeper Robbin Ruiter en middenvelder Johan Mårtensson kunnen tegen Ajax hun vijftigste competitiewedstrijd voor FC Utrecht spelen.

● Edouard Duplan heeft een prima moyenne tegen Ajax. De aanvallende middenvelder van FC Utrecht scoorde in tien competitieduels met Ajax liefst zes keer, maar de Amsterdammers hebben deze zondag niets van hem te vrezen. De Fransman kampt met een gebroken knieschijf.

FC Utrecht-trainer Jan Wouters kent een rijk verleden bij Ajax.
FC Utrecht-trainer Jan Wouters kent een rijk verleden bij Ajax.

● FC Utrecht-coach Jan Wouters heeft een rijk verleden bij opponent Ajax. Hij speelde ruim vijf seizoenen voor de Amsterdammers. In die periode kwam hij in 115 competitiewedstrijden in actie en maakte daarin achttien doelpunten.

● Wouters werd eenmaal kampioen (1990), won twee KNVB-bekers (1986 en 1987) en legde beslag op de Europa Cup II (1987). Als coach was hij actief bij de jeugd van de Amsterdammers en van december 1998 tot en met maart 2000 de technisch hoofdverantwoordelijke.

● De laatste keer dat Ajax won in De Galgenwaard was op 1 maart 2009 (0-2, door treffers van Gregory van der Wiel en Jan Vertonghen). De vier wedstrijden erna leverden geen zege voor de Amsterdammers.

● FC Utrecht verloor dit seizoen twee keer op eigen grond. Dit waren we de twee laatste thuiswedstrijden: tegen PSV (1-5) en Feyenoord (2-5).

● Uitwedstrijden meegerekend verloor FC Utrecht zijn laatste vier wedstrijden. Ook de duels met Go Ahead Eagles (2-1) en Roda JC Kerkrade (1-0) gingen verloren.

● FC Utrecht maakte in zijn laatste zestien thuiswedstrijden telkens minimaal één treffer.

● Ajax won zijn laatste acht wedstrijden in de Eredivisie. In de laatste twee duels kreeg het geen doelpunt tegen.  

● Ajax is - gerekend over alle competities - al dertien opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Die reeks behelst twaalf zeges en één gelijkspel. De laatste nederlaag dateert van 2 november 2013 (0-1 tegen Vitesse).

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.