Ajacied Traoré krijgt bekroning voor Afrika Cup-optreden

Reacties

Bertrand Traoré is door de Afrikaanse voetbalbond opgenomen in het het elftal met de beste spelers van het toernooi om de Afrika Cup. De Ajax-aanvaller werd met Burkina Faso uiteindelijk derde.

Ajacied Traoré krijgt bekroning voor Afrika Cup-optreden

Dat de strijd om de derde plek gewonnen werd, was voor de 21-jarige Traoré een schrale troost. In de halve finale tegen Egypte was hij in de strafschoppenserie de schlemiel door de beslissende penalty te missen. De door Ajax van Chelsea gehuurde rechtsbuiten kwam verder tot één goal en één assist in zes wedstrijden bij het landentoernooi.

Christian Bassogog is uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. De 21-jarige aanvaller van winnaar Kameroen was een van de spelers die zich in de schijnwerpers speelde tijdens de strijd om de Afrika Cup. De spits van het Deense Aalborg maakte ook in de gewonnen finale tegen Egypte (2-1) indruk, al kwam hij niet tot scoren.

Het volledige elftal:

Doelman:
Fabrice Ondoa (Kameroen)
Verdedigers: Kara Mbodji (Senegal), Ahmed Hegazy (Egypte), Michael Ngadeu (Kameroen)
Middenveld: Charles Kabore (Burkina Faso), Daniel Amartey (Ghana), Bertrand Traoré (Burkina Faso), Christian Atsu (Ghana), Mohamed Salah (Egypte)
Aanvallers: Christian Bassogog (Kameroen), Junior Kabananga (DR Congo)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.