Agüero lijkt race tegen de klok te winnen richting Arsenal

Reacties

Sergio Agüero keert na knieproblemen terug in de wedstrijdselectie van Manchester City voor het bezoek aan Arsenal. Manager Manuel Pellegrini vertelde nog niet over Vincent Kompany te kunnen beschikken.

Agüero lijkt race tegen de klok te winnen richting Arsenal

'Kun traint mee zonder problemen. We hopen dat hij honderd procent fit is zodat hij kan starten', vertelde Pellegrini tijdens zijn persconferentie. De Chileen gunde Agüero dit seizoen tien competitieoptredens, waarin de spits tot zeven goals kwam.

The Citizens doen het maandagavond in het Emirates Stadium zonder Samir Nasri, Fernando en Vincent Kompany. Met name het gemis van laatstgenoemde doet zich voelen. Zonder de Belgische centrumverdediger kreeg de nummer drie van de Premier League in de vier laatste competitiewedstrijden acht tegengoals. Met Kompany voor zich hoefde keeper Joe Hart in acht Premier League-duels maar één keer te vissen.

'Het is onze doelstelling om meer clean sheets te krijgen. Vijf van onze komende zes duels spelen we op vreemde bodem en dat is altijd lastig.' Bij een overwinning in Londen klimt City over nummer twee Arsenal heen. 'Het is geen beslissende wedstrijd, maar het is wel belangrijk. We moeten in de titelrace ook rekening houden met Leicester City. Manchester United, Liverpool en Crystal Palace doen voorlopig ook nog mee.'

Mourinho
Pellegrini had aandacht voor het ontslag van manager José Mourinho bij Chelsea. 'De Premier League is beter af met Mourinho. Mijn werkwijze is totaal anders, maar dat wil niet zeggen dat hij geen vakman is. We waren het niet vaak eens, maar zijn geen vijanden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.