Aguëro leidt City met goals en een assist voorbij West Ham

Manchester City heeft op bezoek bij West Ham United een degelijke overwinning geboekt. Het leek na een uur nog even spannend te worden, maar uiteindelijk won City in Londen met 1-3 .

De miljoenenploeg sprankelde voor rust nauwelijks, maar ging wél met een voorsprong de rust in. Sergio Aguëro kon alleen doorlopen richting het doel van doelman Jussi Jääskeläinen en zorgde met een droge schuiver voor de 0-1. Vlak voor rust kreeg Ricardo Vaz Te met het hoofd een kans op de 1-1, terwijl Yaya Touré direct daarna de Manchester voorsprong had kunnen verdubbelen.

Meteen na de pauze leek Aguëro het duel al te beslissen. De Argentijn, toch niet de grootste speler op het veld, kon de bal uit een hoekschop geheel ongehinderd binnenkoppen. Door een goal van Ricardo Vaz Te was de spanning op Upton Park even later tóch terug.

Vaz Te kreeg de bal met zijn rug naar het doel ineens voor zich en besloot tot een magnifieke omhaal. Die verdween in de lange hoek achter keeper Joe Hart, waardoor de fans van The Hammers nog even mochten hopen. Tien minuten voor tijd werd het duel alsnog beslist.

Dit keer was Aguëro de aangever. Hij legde de bal met de hak prachtig terug op David Silva, die even inhield en de bal vervolgens fraai in de lange hoek krulde. Aguëro kreeg vervolgens een publiekswissel, waarna het bij 1-3 bleef. Door de overwinning staat Manchester City nu vierde, West Ham United blijft veertiende.