Agüero evenaart Premier League-record met vijf treffers

Sergio Agüero heeft zaterdag een Premier League-record geëvenaard. De Argentijn scoorde vijf keer namens Manchester City in het competitieduel met Newcastle United.

Opvallend is dat Agüero juist de laatste weken totaal uit vorm leek. Al 550 minuten had hij niet meer gescoord, maar zaterdag was het binnen twintig minuten vijf keer raak tegen de ploeg van Tim Krul, Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita (allen in de basis) en Siem de Jong.

Vlak voor rust maakte hij de openingstreffer van Aleksandar Mitrovic ongedaan (1-1), na rust maakte hij de 2-1, 3-1, 5-1 en 6-1. Zijn goals vielen tussen de 42ste en de 62ste minuut. Manager Manuel Pellegrini gunde hem de jacht op het absolute record niet; in de 66ste minuut werd de aanvaller naar de kant gehaald.

De andere spelers die ooit vijf keer scoorden in een Premier League-wedstrijd (sinds de oprichting van de competitie in 1992) zijn Dimitar Berbatov, Andy Cole, Jermain Defoe en Alan Shearer. De zes doelpunten van Manchester City in twintig minuten zijn wel een nieuw record in de hoogste Engelse afdeling.