AGOVV met ruime cijfers ten onder in Zwolle

FC Zwolle heeft zich ten koste van AGOVV Apeldoorn hersteld van de moeizame start van 2011. FC Emmen zette het kwakkelende Sparta Rotterdam opzij.

FC Zwolle-AGOVV Apeldoorn 4-0FC Zwolle revancheerde zich voor het teleurstellende begin van 2011. De ploeg van trainer Art Langerer kon na ruim een half uur de overwinning al nauwelijks meer ontgaan. Doelpunten van Danny Schreurs, Sjoerd Ars en Joey van den Berg ontnamen het duel met AGOVV Apeldoorn van spanning. Arne Slot vergrootte in de tweede helft de marge.

AGOVV Apeldoorn wilde ook niet te veel personele schade oplopen voor de belangrijke wedstrijd van maandag. Met zege op Sparta Rotterdam wint de ploeg van trainer Hans de Koning de tweede periodetitel.

Almere City FC-RKC Waalwijk 1-3RKC Waalwijk bleef in het spoor van FC Zwolle. Almere City FC kon via Dion Malone nog wel een antwoord vinden op de openingstreffer van Donny de Groot, maar in de tweede helft moest de thuisploeg het hoofd buigen. Derk Boerrigter en wederom De Groot maakten het verschil. FC Eindhoven-Telstar 1-0Rob van Boekel was de gevierde man bij FC Eindhoven. De middenvelder was tegen Telstar in het tweede duel op rij productief. In tegenstelling tot het duel met RKC Waalwijk was het dit keer wel genoeg voor de overwinning. FC Emmen-Sparta Rotterdam 2-1Zo moeizaam als Sparta Rotterdam presteert, zo goed gaat het FC Emmen af. De onderlinge ontmoeting bevestigde dat beeld. Want ondanks de snelle Rotterdamse openingstreffer van Joey Godee bleven de punten in Drenthe. Elridge Rojer deed met twee goals al voor rust de wedstrijd kantelen. Voor Sparta eindigde het duel rood, met uitsluitingen voor Joshua John en Ruud Kras. MVV-Go Ahead Eagles 4-3Twee keer nam Go Ahead Eagles een voorsprong, maar na negentig minuten was het MVV dat de punten in eigen huis hield. Ook de Maastrichtse formatie kon de in de doelpuntrijke eerste helft verkregen positieve score niet vasthouden. Pas nadat Malcolm Esajas de 4-3 op het scorebord had gezet, hield MVV de defensie wel gesloten.

FC Dordrecht-Fortuna Sittard 3-0Fortuna Sittard kon tot halverwege de tweede helft FC Dordrecht bijbenen aan de Krommedijk. De rode kaart voor centrale verdediger Philippe Liard kort na rust bleek het begin van het einde. Nadat Marcel van der Sloot in de zeventigste minuut de ban had gebroken, was het afgelopen met de Limburgse illusies. Cecilio Lopes en Shayron Curiel deden de hekkensluiter de das om. FC Den Bosch-BV Veendam 1-2Of het lag aan de reserverol voor John Verhoek is gissen, maar FC Den Bosch ging op eigen veld met 2-1 ten onder tegen BV Veendam. Zonder de inbreng van de aanvaller, die op weg is naar Stade Rennes, stokte de productie. De enige Bossche treffer kwam op naam van Veendam-verdediger Pavel Cmovs. Michael de Leeuw en Lars Lambooij boden in de tweede helft soelaas voor de Groningers. Foto: VI Images