Against All Odds: Zoon van topmuzikant blijkt voetbaltalent

Reacties
Against All Odds: Zoon van topmuzikant blijkt voetbaltalent
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Als een voetballer bekende familieleden heeft, zijn die meestal ook bekend door het voetbal. Denk aan de ouders van bijvoorbeeld Eredivisie-spelers als Daley Blind, Kenzo Goudmijn Sydney van Hooijdonk. Er zijn uitzonderingen. Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers is een neefje van astronaut André, en nu loopt er in Hannover een voetbaltalent rond die de zoon is van één van 's werelds grootste popmuzikanten.

Mathew Collins is zeventien jaar, en zijn vader is inderdaad dé Phil Collins, bekend als leadzanger van Genesis en misschien nog wel bekender als soloartiest. Met In The Air Tonight, You Can't Hurry Love, Easy Lover en A Groovy Kind of Love scoorde Collins solo in Nederland vier nummer 1-hits, en nog eentje met I Can't Dance als onderdeel van Genesis. Collins junior speelt sinds deze zomer bij Hannover 96.

Dat heeft hij een klein beetje aan zijn vader te danken: Collins trad ooit op in de HDI-Arena, het stadion van de ploeg uit de 2. Bundesliga. In een loge van het stadion trof hij voorzitter Martin Kind, en Kind vertelde Collins dat hij altijd mocht bellen als hij een nieuwe club voor zijn zoon zocht. Deze zomer was het dan zo ver: Collins kwam op proeftraining en werd aangenomen. Hij speelt nu in de Onder 19. 

Hoofd jeugdopleiding Achim Sarstedt ontkent dat het aannemen van de kleine Collins een marketingstunt is. 'Hij is een talentvolle voetballer, heeft een goede balbehandeling en technische kwaliteiten. We geven hem tijd. Op welk niveau hij eindigt, dat wil ik nu nog niet zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.