Afscheid Guardado nadert: Betis mikt op gesprek met PSV

Reacties

Na drie seizoenen in Eindhoven is het vertrek van Andrés Guardado bij PSV aanstaande. De dertigjarige Mexicaan staat door de concrete belangstelling van Real Betis voor een terugkeer naar Spanje.

Afscheid Guardado nadert: Betis mikt op gesprek met PSV

Betis heeft zich nog niet officieel gemeld bij PSV, zo bevestigden de Eindhovenaren dinsdag nog. Naar verwachting komt een afvaardiging van de nummer vijftien van Spanje eind deze week echter naar Eindhoven voor gesprekken over een transfer van Guardado. Wel is er al contact geweest tussen PSV-coach Phillip Cocu en Serra Ferrer, de technisch directeur van Betis. De twee kennen elkaar van een gezamenlijke periode bij Barcelona.

De vertrekwens van Guardado is niet nieuw. Eerder had de Mexicaan al de mogelijkheid om naar de Major League Soccer te vertrekken. Met Jorrit Hendrix heeft PSV bovendien al een tijd een vervanger in huis. De club hoopt verder Marco van Ginkel snel te verwelkomen, zodat trainer Phillip Cocu met onder anderen Bart Ramselaar, Davy Pröpper, Hendrix en Van Ginkel voldoende opties heeft voor het middenveld.

Guardado werd door PSV in 2015 definitief overgenomen van Valencia na een huurperiode. In de Primera División speelde hij eerder voor Deportivo La Coruña. De voorbije drie seizoenen gold Guardado bij PSV als een ware sterkhouder. De 136-voudig Mexicaans international speelde 102 officiële wedstrijden voor PSV. Met Guardado in de ploeg werd PSV twee keer landskampioen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.