Afpersing en poging tot matchfixing schokt Oostenrijk

In Oostenrijk zijn drie mannen aangehouden vanwege een poging tot matchfixing. Onder hen een voormalig international van Oostenrijk, die Dominique Taboga gedwongen zou hebben een wedstrijd te manipuleren.

Afpersing en poging tot matchfixing schokt Oostenrijk

Taboga speelt voor SV Grödig, dat dit seizoen debuteert in de Oostenrijkse Bundesliga. De 31-jarige verdediger weigerde mee te werken aan matchfixing, waarna hij werd bedreigd en gechanteerd. Maandag stapte hij naar de politie, waarna de verdachten konden worden aangehouden.

Toen Taboga liet weten niet mee te willen werken, moest hij onder bedreiging van een vuurwapen een bekentenis van matchfixing opnemen op video. Ook zou hij 87 duizend euro moeten betalen. Dinsdag tijdens de overdracht van een deel van dat geld, greep de politie in.

Oostenrijkse media melden dat een van de verdachten Sanel Kuljic is, die in de periode 2005-07 twintig interlands speelde voor Oostenrijk. In het seizoen 2011/12 kwam hij samen met Taboga uit voor Kapfenberger SV, waar Kuljic na de voorbije jaargang stopte als profvoetballer.

Namens de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB) reageert voorzitter Leo Windtner geschokt. 'Het is van groot belang dat deze zaak snel en zorgvuldig wordt afgehandeld. Matchfixing is een van de grootste gevaren in het voetbal en moet daarom zwaar worden bestraft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen