Afellay knokt zich terug in Camp Nou: 'We zijn blij met hem'

Voor Ibrahim Afellay zijn de perspectieven bij Barcelona mogelijk niet zo somber als gedacht. De 27-jarige Oranje-international traint sinds kort weer mee met de selectie van de Spaanse kampioen en heeft daarbij een goede indruk achtergelaten op trainer Gerardo Martino.

Afellay knokt zich terug in Camp Nou: 'We zijn blij met hem'

Afellay staat al meer dan een jaar langs de kant door de spierblessure die hij in november 2012 opliep in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Duitsland (0-0). Sindsdien speelde hij geen enkele minuut meer voor Schalke 04, dat hem tot de zomer van Barcelona had gehuurd, en zijn eigenlijke werkgever uit de hoofdstad van Catalonië.

Inmiddels lonkt er echter weer licht aan het einde van de tunnel voor de Oranje-international. Spaanse media meldden zaterdagochtend al dat de ex-PSV-er dusdanig goed presteerde op de trainingen dat Martino zou overwegen hem bij de groep te houden met het oog op de tweede seizoenhelft en zaterdagmiddag bevestigde Martino die lezing. 'De manier waarop Afellay zich manifesteert bevalt me. Hij komt op mij over als een kwaliteitsspeler. Hij heeft nog meer tijd nodig om zijn rentree te kunnen maken, maar we zijn blij met zijn aanwezigheid.'

Martino's uitspraak is opmerkelijk, want nadat Afellay zich in 2010/11 had opgewerkt tot een gewaardeerde kracht, wierpen een gescheurde kruisband en verschillende spierblessures hem ver terug. De dagen van Afellay in Camp Nou leken daarmee geteld, maar wellicht is dat nu toch niet het geval. Die kentering zou een welkom geschenk zijn met het WK 2014 in aantocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen