Afellay en Cuenca in genade aangenomen bij Barcelona

Ibrahim Afellay en Isaac Cuenca mogen dit seizoen toch voor hun kans vechten bij de A-selectie van Barcelona. De twee spelers hadden aanvankelijk geen rugnummer, maar hebben dat nu alsnog gekregen.

Afellay en Cuenca in genade aangenomen bij Barcelona

Barcelona laat op de officiële website weten dat Afellay dit seizoen met nummer negentien op zijn rug gaat spelen, Cuenca met 23. Beide spelers waren geblesseerd teruggekeerd van hun verhuurperiodes bij respectievelijk Schalke 04 en Ajax. Het betekent ook dat Barcelona geen nieuwe spelers meer aan zal aantrekken op de slotdag van de transfermarkt.

Vooral voor Afellay leken de perspectieven in Camp Nou aanvankelijk tot een nulpunt gedaald. Teruggekeerd uit Gelsenkirchen kreeg Cristian Tello het nummer twintig – wat eerder van Afellay was – en leek de rol van de ex-PSV'er uitgespeeld.

Dat Afellay nu alsnog een rugnummer krijgt betekent niet meteen dat hij automatisch weer veel aan spelen toekomt. Als hij eenmaal is hersteld van de spierblessure, die hem nog tot het eind van dit jaar aan de kant houdt, dan heeft hij op de flanken met flinke concurrentie te maken.

Behalve de al genoemde Tello staan ook miljoenenaankoop Neymar en Pedro en Alexis Sánchez boven hem in de pikorde van trainer Gerardo Martino. Bovendien kan ook middenvelder Andrés Iniesta uit de voeten als vleugelspits.

Ook Cuenca moet vooralsnog genoegen nemen met een rol in de schaduw van de genoemde basiskrachten. De 22-jarige Spanjaard herstelt van een knieoperatie, die hem waarschijnlijk nog tot eind september aan de kant houdt. Bij Ajax weerhield die knie hem al veelvuldig van spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen