Advocaat vindt Lazovic voorbeeld voor ongemotiveerd duo

Reacties

Dick Advocaat heeft Neven Subotic en Adem Ljajic voorlopig niet nodig bij het Servische nationale team. Voormalig Eredivisionist Danko Lazovic kan wél op goedkeuring van de bondscoach rekenen en zit weer eens bij de selectie.

Advocaat vindt Lazovic voorbeeld voor ongemotiveerd duo

Na zijn debuut als bondscoach van Servië (1-1 tegen Frankrijk vorige maand) staat Advocaat nu voor zijn eerste twee EK-kwalificatieduels. Op 11 oktober speelt zijn ploeg bij Armenië, drie dagen volgt een thuisduel tegen Albanië. Advocaat maakte woensdag bekend dat Borussia Dortmund-verdediger Subotic en AS Roma-aanvaller Ljajic nergens op hoeven te rekenen.

Voor beide spelers geldt dat zij onvoldoende gemotiveerd zijn en de sfeer bij de nationale ploeg wel eens zouden kunnen verpesten, zo legde Advocaat uit. 'Na mijn contacten met Subotic kan ik alleen maar concluderen dat hij helemaal geen zin heeft om voor de nationale ploeg te spelen. En Ljajic is een goede voetballer, maar heeft niet de juiste mentaliteit. Dat soort spelers hoef ik er niet bij te hebben.' Subotic speelde ruim een jaar geleden zijn laatste interland, Ljajic mocht tegen Frankrijk nog kort invallen.

Minstens net zo opvallend als het negeren van het bekende duo, is de oproep voor Danko Lazovic. De voormalige aanvaller van onder meer PSV en Feyenoord speelde in 2010 voor het laatst voor de nationale ploeg. 'Ik heb hem met Partizan Belgrado zien spelen tegen Tottenham Hotspur voor de Europa League. Daar zag ik precies de passie en toewijding die ik bij mijn spelers graag wil zien', loofde Advocaat hem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.