Advocaat debuteert dankzij Kolarov met gelijkspel

Reacties

Dick Advocaat heeft in zijn eerste duel als eindverantwoordelijke bij Servië een verdienstelijk gelijkspel behaald. In Belgrado werden de Fransen van bondscoach Didier Deschamps op 1-1 gehouden.

Advocaat debuteert dankzij Kolarov met gelijkspel

Advocaat kon tijdens zijn debuutwedstrijd beschikken over een flink aantal gerenommeerde Premier League-spelers. Zo stelde hij, naast AZ-middenvelder Nemanja Gudelj, verdedigers als Branislav Ivanovic (Chelsea), Aleksandar Kolarov en Matija Nastasic (beiden Manchester City) op. Naast Gudelj op het middenveld speelde bovendien diens naamgenoot Nemanja Matic (Chelsea), terwijl voormalig FC Twente-vedette Dusan Tadic (nu Southampton) en Lazar Markovic (Liverpool) twee van de aanvallende posities bekleedden.

Ondanks die qua namen behoorlijke opstelling, waren het Les Bleus die de leiding namen in Belgrado. Een corner van Mathieu Valbuena (met Dinamo Moskou in de Europa League binnenkort tegenstander van PSV) werd door iedereen gemist, waardoor Juventus-middenvelder Paul Pogba bij de tweede paal hard en hoog kon binnenschieten. Hij bepaalde de ruststand daarmee op 0-1. Een schitterend schot van Kolarov - na een tikje breed uit een vrije trap - betekende kort voor tijd de 1-1.

Zo is Advocaat redelijk begonnen aan zijn tijd in Servië, na dienstverbanden bij Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, België, Zuid-Korea en Rusland alweer zijn zesde klus als bondscoach. Volgende maand begint het voor de ex-trainer van onder meer PSV en AZ pas écht: dan gaan de Serviërs in het kader van de EK-kwalificatie op bezoek bij Armenië en spelen ze thuis tegen Albanië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.