Advocaat moet vrezen voor Houdini-act Leicester City

Reacties

Leicester City heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie met een overwinning op Swansea City: 2-0.

Advocaat moet vrezen voor Houdini-act Leicester City

Leicester City – Swansea City 2-0
Dat Leicester City zou gaan degraderen uit de Premier League leek lange tijd een zekerheid. De promovendus belandde in de dertiende speelronde op de laatste plaats en gezien de dramatische resultaten leek het onwaarschijnlijk dat Leicester zich zou gaan handhaven. Tussen 17 januari en 21 maart pakten The Foxes slechts twee schamele punten in acht duels, maar de laatste weken lijkt de ploeg van manager Nigel Pearson bezig aan een ontsnapping waar de legendarische Harry Houdini jaloers op zou zijn.

Thuis tegen Swansea City won Leicester namelijk voor de derde keer op rij, nadat eerder West Ham United (2-1) en West Bromwich Albion (2-3) verslagen werden. Leonardo Ulloa schoot zijn elftal na een kwartier op voorsprong. De Argentijnse spits stond eigenlijk niet in de basisopstelling van Leicester, maar toen David Nugent in de warming-up geblesseerd uitviel, kon hij toch starten.

Dat uitgerekend Ulloa de openingstreffer maakte, is typerend voor de huidige staat van Leicester: alles zit mee. Dat bleek ook toen een minuut voor tijd Andy King de zege van de thuisploeg veiligstelde: 2-0.

Dankzij de zege op Swansea, waar Marvin Emnes een kwartier voor tijd inviel, komt Leicester met 28 punten op gelijke hoogte met Hull City, dat op de veilige zeventiende positie staat. De opmars van Leicester is ook slecht nieuws voor Sunderland-manager Dick Advocaat, die de promovendus tot op een punt ziet naderen.

Everton – Burnley 1-0
Een andere concurrent van Dick Advocaat in de strijd tegen degradatie ging wel onderuit. Burnley kon uit tegen Everton geen vuist maken. In de eerste helft miste Ross Barkley een strafschop voor de thuisploeg, scoorde Kevin Mirallas en werd Ashley Barnes met rood van het veld gestuurd. Met tien man was het vervolgens voor de bezoekers een onmogelijk karwei om nog een goed resultaat te behalen.

Burnley is nu de nieuwe hekkensluiter met 26 punten. Queens Park Rangers heeft hetzelfde puntenaantal, maar een beter doelsaldo. Everton bleef voor het vijfde competitieduel op rij ongeslagen (W4, G1) en staat nu twaalfde.

Crystal Palace - West Bromwich Albion 0-2
Manager Tony Pulis is er voor het tweede seizoen op rij in geslaagd een club voor de Premier League te behouden. In de vorige jaargang lukte hem dat met Crystal Palace en juist tegen zijn vorige werkgever stelde hij met West Bromwich Albion lijfsbehoud zo goed als veilig. Het gat met de degradatiestreep is na een 2-0 zege - door doelpunten van James Morrison en Craig Gardner - acht punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.