Advocaat laat Van Persie thuis voor Europees duel

Reacties

Fenerbahçe-coach Dick Advocaat heeft Robin van Persie niet geselecteerd voor de Europa League-wedstrijd tegen FK Krasnodar. De Nederlandse spits voert in Istanbul een apart trainingsprogramma uit om fitter te worden.

Advocaat laat Van Persie thuis voor Europees duel

Het Europese duel was voor Van Persie een van de weinige mogelijkheden om deze maand nog in actie te komen. Door zijn schorsing van twee wedstrijden na zijn wangedrag tegen Besiktas mist hij de competitieduels met Kasimpasa en Gaziantepspor. Tussendoor kan Van Persie in de return tegen Krasnodar mogelijk wel weer in actie komen. De topscorer aller tijden van Oranje scoorde dit seizoen tien keer in 23 officiële wedstrijden.

Ook zonder Van Persie gaat Advocaat de eerste ontmoeting met de Russische tegenstander met vertrouwen tegemoet. Ook omdat Krasnodar door de winterstop in Rusland sinds december geen competitiewedstrijd heeft gespeeld. 'Al zal dat niet heel veel invloed hebben. Ze zijn op trainingskamp gegaan en zullen dus voorbereid zijn, maar wij weten ook wat we moeten doen', vertelde Advocaat op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van donderdagavond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.