Advocaat heeft direct succes met Fenerbahçe

Dick Advocaat is zijn avontuur bij Fenerbahçe begonnen met een overwinning. Drie dagen na zijn entree zag hij zijn ploeg Grasshoppers verslaan in de laatste voorronde van de Europa League (3-0).

Advocaat maakte begin deze week de overstap van Oranje naar Fenerbahçe om donderdag al op de bank plaats te nemen bij het duel met Grasshoppers. De Hagenaar moest voorkomen dat de Turkse club na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League door AS Monaco een jaar zonder Europees voetbal tegemoet zou gaan.

De eerste wedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League werd een doorslaand succes voor Fenerbahçe. De start was hoopgevend. Mede door een fout van Grasshoppers-keeper Vaso Vasic leidde Fener al na vier minuten. Aatif Chahechouhe was de gevierde man.

Fenerbahçe, dat met Gregory van der Wiel in de basis was begonnen, dreigde genoegen te moeten nemen met een magere overwinning. Advocaat bood Robin van Persie als vervanger van Fernandão een kans om in de laatste 22 minuten de marge te vergroten.

Maar als invaller kon de Oranje-topscorer aller tijden het debuut van Advocaat op de bank van Fenerbahçe niet van extra kleur voorzien. Die eer was weggelegd voor Miroslav Stoch. De voormalig aanvaller van FC Twente tekende in de 72ste minuut voor de 2-0 nadat een actie van Van Persie was mislukt. In de laatste minuut maakte Stoch het feest compleet door met een knal van afstand Fener aan een 3-0 zege te helpen.