Advocaat en Sneijder met goed gevoel richting Oranje

Reacties

Fenerbahçe heeft trainer Dick Advocaat met een zege uitgeleide gedaan. Wesley Sneijder speelde in verband met Oranje bij Galatasaray alleen de eerste helft.

Advocaat en Sneijder met goed gevoel richting Oranje

De bekerzege van Konyaspor was een streep door de rekening van Galatasaray en Fenerbahçe, die op de laatste speeldag alleen nog streden voor het vermijden van een extra voorronde in de Europa League.

Fenerbahçe, waar Robin van Persie zaterdag vanwege liesklachten ontbrak, had de beste papieren om de derde plaats veilig te stellen. Ondanks een vroege treffer van het al gedegradeerde Adanaspor deed de formatie van Advocaat wat het moest doen. Souza en Aatif Chahechouhe, op aangeven van Jeremain Lens, stelden al voor rust orde op zaken. In de tweede helft maakte Emmanuel Emenike het karwei af (1-3).

Voor Galatasaray resteerde ondanks de zege op Konyaspor (2-1, dankzij twee goals Sinan Gümüs) de vierde plaats als resultaat, waarmee het al in de tweede voorronde van de Europa League moet beginnen. De inzet van Wesley Sneijder bleef beperkt tot de eerste helft.

De aanvallende middenvelder bleef na 45 minuten in de kleedkamer achter. Hij kreeg daarmee de gelegenheid zich op tijd te melden in het Oranje-kamp om zondag nog speeltijd te krijgen tegen Ivoorkust in de jacht op het interlandrecord. Advocaat komt pas na die vriendschappelijke interland naar het Nederlands elftal voor zijn derde periode als bondscoach.

Nederland-Ivoorkust in 60 seconden: onverslaanbaar in De Kuip
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.