ADO-spelers woedend op directie in conflict over premies

Reacties

De spelersgroep van ADO Den Haag heeft met de directie van de club nog altijd geen akkoord bereikt over de wedstrijdpremies. Een nieuw voorstel leidde tot woedende reacties bij de spelers. Er is daardoor nog steeds geen nieuw stelsel voor bonussen.

ADO-spelers woedend op directie in conflict over premies

Lange tijd leek het raamwerk van vorig jaar van toepassing, maar vorige week kwamen de beleidsbepalers plotseling met een nieuw voorstel dat voor veel onvrede heeft gezorgd in de selectie. Spelers gingen een week geleden om de tafel met Rob Meppelink, de technisch manager die binnenkort wordt weggezet naar de jeugd, maar die kennelijk wel dit slepende probleem met de spelersgroep moest gaan oplossen. De voetballers waren eerder dit seizoen al lekker gemaakt met mooie geldbedragen.

De Chinees Chun Li – een vooruitgeschoven post van de nieuwe eigenaar Hui Wang die overigens maandag nog steeds niet had betaald – beloofde de premies te verdubbelen, maar dat kon niet worden waargemaakt. De spelers gingen er vervolgens van uit dat het stelsel van vorig seizoen zou worden gehanteerd. Aangezien ADO voor het derde jaar op rij zwarte cijfers schreef, leek dat een redelijk voorstel.

Meppelink legde het voor aan directeur Maarten Fontein (foto), die het vervolgens afschoot. Waar de spelers vorig jaar wekelijks aan de hand van de plek op de ranglijst werden uitbetaald, wilde hij nu alleen nog een totaalbedrag ter beschikking stellen dat onderling moest worden verdeeld. De spelers reageerden woest. In plaats van dubbele premies zijn er nu helemaal geen bonussen.

De problemen sijpelen ook door naar het veld. Zo waren afgelopen vrijdag spelers te laat op de training, omdat ze nog in gesprek moesten over de premies. 'Natuurlijk erger ik me aan dit soort zaken', reageert trainer Henk Fraser tegen Voetbal International. 'Ik kies geen partij, heb begrip voor alle standpunten, maar het neigt wel naar amateurisme. Als trainer in mijn positie telt elke procent, daarom moet er zo snel mogelijk duidelijkheid komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.