Fraser over 'bonuspunt': 'Kan broodnodige impuls zijn'

Henk Fraser hoopt dat ADO Den Haag ook tegen andere teams zoveel strijd kan leveren als tegen Ajax: 'We hebben ons in de wedstrijd geknokt', vond de ADO-trainer na het 1-1 gelijkspel tegen de regerend landskampioen.

Fraser beklaagde zich dit seizoen al meerdere keren over de mentaliteit van zijn elftal, dat de vijftiende plaats in de Eredivisie bezet. Tegen Ajax lieten de Hagenaars een ander gezicht zien. 'Eigenlijk viel ons plan al in de achtste minuut in duigen', doelde Fraser tegenover de NOS op de openingstreffer van Davy Klaassen. 'Maar daarna vond ik dat we ons goed herpakten.'

Fraser constateerde dat het zijn elftal, dat vijf minuten voor tijd via Michiel Kramer op gelijke hoogte kwam, ook niet aan mazzel ontbroken had. 'Ajax heeft meerdere mogelijkheden gehad om de 2-0 te maken, dan is de wedstrijd gespeeld. Maar je zou ons tekort doen als je zegt dat wij ons niet terug  geknokt hebben in de wedstrijd. Ik ben tevreden over het punt, dat me op basis van de tweede helft verdiend lijkt.'

Het gelijkspel tegen Ajax kwam voor Fraser als geroepen. 'We hebben als elftal een impuls nodig. Dat we zien dat we ook tegen een goede ploeg als Ajax een punt kunnen halen als we met zijn allen strijd leveren, kan die impuls zijn. Ik vind het vooral mooi dat we het vandaag écht als team gedaan hebben.'

Topscorer
Kramer maakte tegen Ajax alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen, waarmee hij topscorer van de Eredivisie is. De spits was tevreden met de prestatie van zijn elftal. 'We zijn bij vlagen weggespeeld in de eerste helft. Met strijd en passie hebben we het duel gekanteld na rust, dus ik denk dat 1-1 uiteindelijk verdiend is', vertelde Kramer aan FOX Sports.

Door zijn stortvloed aan doelpunten dit seizoen staat Kramer in de belangstelling van verschillende clubs, maar van een vertrek uit Den Haag gaat hij niet uit. 'Ik heb het prima naar mijn zin bij ADO. Ik vind het een prachtige club en ik sta hier ook nog anderhalf jaar onder contract. Ik ga er niet vanuit dat ik vertrek.'