'ADO op goede weg na heerlijke zege in beslissende maand'

Reacties

Trainer Henk Fraser constateert na de nipte 1-0 zege op Roda JC dat zijn team ADO Den Haag op de goede weg is. Door de drie punten dragen de Hagenaars de rode lantaarn over aan de Limburgers.

'ADO op goede weg na heerlijke zege in beslissende maand'

'Een heerlijke zege, dat kun je wel zeggen', jubelde Fraser in gesprek met FOX Sports. 'Zeker gezien de positie waar deze club in zit. We hebben de laatste twee duels de onderlinge wedstrijden heel klein gehouden. Dat werkte prima. Ik hoop dat nu iedereen ervan overtuigd is dat deze speelstijl werkt.'

Heel veel zorgen heeft Fraser zich tijdens de wedstrijd niet gemaakt. 'Zij hebben eigenlijk maar twee kopkansen gehad. Met een keeper als Robert Zwinkels is het dan wel oké. Hij heeft twee punten voor ons gepakt', refereert Fraser aan de redding die Zwinkels in de slotfase in huis had bij een poging van Wiljan Pluim.

Fraser: 'We zijn met ADO goed op weg. Dit is de maand van de beslissingen en de zege is daarom voor iedereen een opsteker. We hebben als groep afgesproken dat we een klus te klaren hebben. Wat er daarna gebeurt, zien we dan wel weer', zo wil de voormalige Feyenoord-verdediger niet vooruitlopen op zijn eventuele langere aanblijven als hoofdcoach. Als interim-trainer en opvolger van Maurice Steijn is hij na twee duels nog wel ongeslagen. Het eerste optreden onder zijn leiding was het doelpuntloze gelijkspel bij Vitesse van vorige week.

Reddinkje
Volgens Fraser had zijn doelman Zwinkels, die de geblesseerde Gino Coutinho verving, een groot aandeel in de overwinning. Zelf was de sluitpost bescheiden. 'Het was een lekker reddinkje. Ik was blij dat ik 'm had. Ik krijg niet zoveel wedstrijden omdat Gino eerste keeper is, maar als ik er moet staan, dan sta ik er.'

Zwinkels meent dat de spelersgroep zich verder niet moet bezighouden met alle perikelen op bestuurlijk niveau. 'Bij ADO is het altijd een tombola van directeuren en trainers. Wij spelers moeten rustig blijven in die situatie. Ik denk dat we vandaag weer bewezen hebben dat te kunnen. De aanstellingen van trainers en directeuren, dat is aan de knappe koppen', besloot hij met een verwijzing naar het Haagse bestuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.