Roda JC hekkensluiter na zeldzame nederlaag tegen ADO

Roda JC is de nieuwe hekkensluiter in de Eredivisie. In Kerkrade was ADO Den Haag met 0-1 te sterk. Mitchell Schet verzorgde na rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Roda JC was thuis in de Eredivisie ruim veertig jaar ongeslagen tegen ADO Den Haag. De laatste verliespartij was op 16 september 1973 (0-1). Uit en thuis waren de Limburgers zeventien duels op rij ongeslagen tegen ADO. De Hagenaars wonnen tien seizoenen terug thuis voor het laatst van Roda JC (25 februari 2004 1-0, enige goal kwam van het hoofd van Cedric van der Gun, nu FC Utrecht).

Ook nu leek het in de eerste helft niet op een overwinning van ADO uit te draaien. Het was een matig degradatieduel met weinig hoogtepunten. De supporters moesten 45 minuten wachten op de eerste grote kans. Op slag van rust waren de bezoekers het dichtst bij een voorsprong. Gianni Zuiverloon gaf een voorzet op Mathias Gehrt. De inzet van de middenvelder werd echter van de lijn gehaald.

Rebound
Een kleine tien minuten na rust was het wel raak voor ADO Den Haag. Filip Kurto wist een dieptepass, bedoeld voor Wildschut, nog te onderscheppen, maar Mitchell Schet (op de foto in duel met Ard van Peppen) kon eenvoudig de rebound benutten: 0-1. Het was zijn eerste doelpunt van het seizoen. Roda JC kon in het vervolg van de tweede helft geen gelijkmaker meer forceren.

Door de eerste nederlaag tegen ADO Den Haag in tien jaar is Roda JC de nieuwe hekkensluiter, met 22 punten. De Hagenaars hebben nu 24 punten en klimmen naar plaats zestien. SC Cambuur kan zondag, bij een goed resultaat tegen PEC Zwolle, daar weer overheen gaan.