Roda JC thuis al ruim veertig jaar ongeslagen tegen ADO

Reacties

● Roda JC Kerkrade is thuis in de Eredivisie ruim veertig jaar ongeslagen tegen ADO Den Haag. Laatste verliespartij was op 16 september 1973 (0-1).

Roda JC thuis al ruim veertig jaar ongeslagen tegen ADO

● Uit en thuis zijn de Limburgers zeventien duels op rij ongeslagen tegen ADO. De Hagenaars wonnen tien seizoenen terug thuis voor het laatst van Roda JC (25 februari 2004 1-0, enige goal kwam van het hoofd van Cedric van der Gun, nu FC Utrecht).

● Roda JC verloor zijn laatste drie Eredivisieduels: PEC 3-1, Feyenoord 1-2 en NAC Breda 2-0.

● Gemeten over de laatste tien wedstrijden is dit een duel tussen de twee slechtst presterende ploegen. ADO pakte in die reeks acht punten, Roda JC sprokkelde slechts vijf punten bij elkaar.

Henk Fräser.
Henk Fräser.

● ADO won drie duels op rij niet in de Eredivisie, de duels met SC Heerenveen en Heracles leverden een 3-0 nederlaag op. Het laatste duel, met Vitesse onder leiding van de nieuwe coach Henk Fräser, eindigde in een 0-0 gelijkspel.

● Roda JC won slechts één van zijn laatste zes thuiswedstrijden, tegen FC Utrecht 1-0 (W1, V5). De ploeg pakte thuis twaalf punten, het minste van alle Eredivisieclubs.

● ADO verloor negen uitwedstrijden dit seizoen (samen met FC Utrecht het meeste in de Eredivisie) en pakte in zijn laatste vier uitduels slechts één punt.

● ADO heeft na 23 duels  veertien verliespartijen op zijn naam staan, het meest van alle clubs in de Eredivisie.

● ADO-aanvaller Mike van Duinen is met vijf doelpunten gedeeld clubtopscorer (samen met Mathias Gehrt), maar heeft al acht wedstrijden op rij niet meer gescoord in de Eredivisie (12 uur en 20 minuten).

● Roda JC stond vorig seizoen na 23 duels precies op dezelfde plek (zestiende) met hetzelfde aantal punten als nu (23 duels, 22 punten).

● ADO scoorde slechts 25 keer in de Eredivisie (alleen SC Cambuur scoorde minder, 24 keer). ADO staat eveneens laatste in het VI-efficiency klassement, 25 goals op 235 doelpogingen geeft een rendement van 10,64 procent. Dat betekent dat de ploeg één op de tien kansen benut.

● Roda JC staat zesde in het VI-efficiency klassement, 35 goals op 224 doelpogingen geeft een rendement van 15,63 procent.

● ADO scoorde niet in zijn laatste drie Eredivisieduels. In totaal maakte de ploeg in negen van zijn gespeelde 23 duels geen doelpunt (39 procent).

● Roda JC  incasseerde vijftig treffers, in de historie kregen de Limburgers na 23 speelronden nog nooit zoveel tegentreffers.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.