ADO gaat niet akkoord met schikkingsvoorstellen van KNVB

De aanklager betaald voetbal wil Henk Fräser, assistent-trainer van ADO Den Haag, schorsen voor twee duels. Ook Gino Coutinho, de doelman van de Hagenaars, kreeg een schikkingsvoorstel. ADO heeft al aangekondigd beide voorstellen niet te accepteren, waardoor beide zaken voor de tuchtcommissie moeten komen.

ADO gaat niet akkoord met schikkingsvoorstellen van KNVB

ADO verloor zondagmiddag in het laatste duel van het kalenderjaar van 2013 van PSV. Dat gebeurde onder meer door een benutte strafschop van Jürgen Locadia. De beslissing van arbiter Tom van Sichem zorgde voor Haagse protesten. Niet alleen werd Coutinho met een rode kaart bestraft voor zijn overtreding op Memphis Depay, ook zag de scheidsrechter van dienst een overtreding (duwen) van Adam Maher op Aaron Meijers over het hoofd bij de aan de goal voorafgaande actie.

In de rust, toen Locadia de eindstand ook al op 2-0 had bepaald, ging assistent-coach Fräser verhaal halen bij Van Sichem. Hij noemde hem daarop 'een eng mannetje', waarop de scheidsrechter dreigde Fräser weg te sturen en dat vervolgens ook deed.

De aanklager ziet de uitspraken van Fräser als 'het bij herhaling gebruiken van grove en/of beledigende taal jegens de scheidsrechter'. Daarvoor komt hij met een voorstel van twee duels schorsing.

Coutinho wacht als hij akkoord gaat één duel schorsing voor het neerhalen van de 'doorgebroken' Depay. Bij ADO werd ook die beslissing immers in twijfel getrokken aangezien Vito Wormgoor in de buurt van Coutinho was op het moment van de overtreding. Mede daarom wordt ook het schikkingsvoorstel van de doelman verworpen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen