ADO Den Haag-PSV: voor altijd het duel van Martin Hansen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. ADO Den Haag, dat in topvorm verkeert, ontvangt zaterdagavond PSV.

ADO Den Haag-PSV: voor altijd het duel van Martin Hansen
Speelronde: 31
Aftrap: zaterdag 15 april, 19.45 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• ADO Den Haag zette de afgelopen drie wedstrijden in winst om. Ondanks deze perfecte serie is de formatie van trainer Fons Groenendijk nog niet veilig; de voorsprong op de degradatiezone bedraagt nog altijd slechts drie punten. PSV bezet al maanden de derde plaats en hoopt ook dit weekeinde weer op puntenverlies van Feyenoord en Ajax.

• Alweer voor de 43ste keer ontvangt ADO Den Haag PSV in Eredivisie-verband. De residentieclub sleepte zeven keer alle punten in de wacht en ging 21 keer onderuit tegen de Eindhovenaren. Veertien keer voegden beide teams één punt toe na een confrontatie.

• Een van die remises dateert uit het afgelopen seizoen. Dankzij een fenomenaal doelpunt redde keeper Martin Hansen in extremis een punt voor ADO Den Haag: 2-2. De Deen is momenteel actief voor FC Ingolstadt 04.

• Sinds de aanstelling van Groenendijk verzamelde ADO Den Haag veertien punten. Slechts vijf teams in de Eredivisie deden het in deze periode nóg beter, waaronder PSV (22 punten).

ADO Den Haag kreeg eerder dit seizoen in het Philips Stadion geen voet aan de grond bij PSV, dat met 3-1 triomfeerde.
ADO Den Haag kreeg eerder dit seizoen in het Philips Stadion geen voet aan de grond bij PSV, dat met 3-1 triomfeerde.

• ADO Den Haag zette zijn laatste drie Eredivisie-duels in winst om. De laatste keer dat de club uit de Hofstad vier keer op rij triomfeerde dateert uit het seizoen 2010/11.

• De defensie van ADO Den Haag moet extreem scherp zijn bij dodespelmomenten. De laatste zeven openingstreffers van PSV vielen allemaal uit een standaardsituatie (twee strafschoppen en vijf hoekschoppen).

• Jetro Willems stapte 99 keer als winnaar van het veld na een Eredivisie-duel. Bij een zege op ADO Den Haag wordt de PSV'er de op vier na jongste speler die de grens van honderd overwinningen bereikt, na Gerald Vanenburg, Johan Cruijff, Frank Rijkaard en Dennis Bergkamp.

• De laatste wedstrijden profiteert PSV optimaal van de topvorm van Marco van Ginkel. De middenvelder was afgelopen week goed voor twee treffers tegen Willem II en staat dit seizoen al op zeven goals in de Eredivisie. Dat is heel erg knap als je je bedenkt dat Van Ginkel pas sinds de winterstop wordt gehuurd van Chelsea. De middenvelder maakte zelfs maar één goal minder dan Luuk de Jong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.