ADO Den Haag zet op eigen veld FC Groningen te kijk

De sportieve crisis van FC Groningen houdt aan. Ook ADO Den Haag profiteerde van de wankele vorm van de ploeg van trainer Pieter Huistra (3-0).

ADO-trainer Maurice Steijn zette zijn ploeg op scherp, waarbij de disciplinair geschorste Ahmed Ammi het voornaamste slachtoffer was. Het nieuwe Haagse elan moest tegen het kwakkelende FC Groningen voor de drie punten zorgen.

De nieuwe aanpak bracht het gewenste resultaat, want ADO Den Haag boekte een overtuigende 3-0 zege op FC Groningen en nam daarmee afstand van de gevreesde zestiende plaats in de Eredivisie.

De overwinning kwam ADO zonder meer toe. De Haagse ploeg had op eigen veld het betere van het spel. Het welkome steuntje in de rug kwam zeven minuten voor rust van FC Groningen. Charlton Vicento profiteerde met het hoofd van een misverstand tussen keeper Luciano en Tim Sparv.

Gedwongen door de achterstand kwam FC Groningen met meer dreiging uit de kleedkamer. Kennteh Omeruo smoorde een offensief in de kiem door na bijna een uur uit een corner van Tjaronn Chery de 2-0 voor ADO op het scorebord te brengen. Het verzet van FC Groningen was daarmee gebroken. Ebi Smolarek onderstreepte dat door in de 79ste minuut ook nog de 3-0 te maken. Foto: VI Images